2015-12-29
今日終於同朋友可以去食飯啦,我地一行6人去食元朗西餐。原來這店有2間,當然我行錯左路,要花多點時間才找到。去到位置都比較迫,但還可以。佢地叫左幾款而我再加個蟹棒扁意粉。 腸仔係一點味道都冇,清到同白滾水整冇分別, 薄餅$40個,話十分抵食吾太覺,因為一片都講緊十蚊同底厚身但幸好軟熟,材料都吾少。 三文魚意粉白汁好水又係少味。 西蘭花係意粉白汁濃版,反而覺得濃少少咸點味道不錯。 牛舌蕃茄意粉都係汁偏淡,牛舌硬難咬開。 檸檬汁忌廉蟹棒肉意粉係最好味,有少少檸檬香加上濃點白汁,蟹都叫吾少同吾梅。 叫飲品最激氣,叫綠茶鐵拿又話熱冇咁好味,到要3杯又話吾夠cream,我叫草莓蘋果又整錯草莓奶,吾想飲轉已經冇草莓...唯有轉蘋果橙,味道淡開太多水。朋友橙汁仲要係半透明添好明顯係太多水原因,鐵拿味道正常吾淡。講真收一杯橙汁18元(不是散叫價)左右同出面差吾多啦,質素高返少少會順點。 以138一餐吾叫貴,但進步空間一定有吾少。
以138一餐吾叫貴,但進步空間一定有吾少。