2017-04-02
一個旺角,一個銅鑼灣,食飯時間無訂檯,真係會等到人嬲嬲豬囉!都係M佬最醒,即刻帶我去銅鑼灣二線地段嘅登龍街覓食!記得我仲讀緊書(當然唔係好耐之前),登龍街有好多上樓酒吧,曾經因為唔同嘅轉變,變得越嚟越少人,直到近年Jamie’s Italian嘅出現,令到登龍街人流再次回升,仲開咗好多食肆添!而M佬今日就帶我去到永光中心,望住個水牌,真係唔識揀呀,一於交畀命運啦,用點指兵兵嘅方法,雖然兒戲啲,但總算決定好今晚嘅餐廳喇!上到嚟9樓,餐廳又幾多feel喎,原來人流都唔少,好彩等5分鐘就有位喇!BBQ Sticky Ribs (Half)出街食飯,總想叫多啲,因為想試多啲唔同種類嘛(當然咪做大嘥鬼),呢度就有半份嘅燒豬肋骨,啱哂心大心細嘅你啦!唔好以為半份好少喎,原來都有7條骨架,肉質仲好嫩滑添!而最重點就係個特製嘅BBQ醬汁,味道濃郁,好入味。但如果鍾意清淡啲,記住邊食燒豬肋骨嘅時候,食埋旁邊嘅沙律菜中和番。Grilled Snapper通常我哋2個出去食飯,一碟紅肉,另一碟就會選擇白肉。今次就叫咗個Grilled Snapper,呢個魚烤得啱啱好,唔會太乾,仲保留到魚嘅鮮味。味道同個Ri
BBQ Sticky Ribs (Half)
BBQ Sticky Ribs (Half)
Chicken Alfredo
Chicken Alfredo