2014-04-26 2964 瀏覽
預訂咗食晚飯, 我比我朋友先到。扎馬尾的waitress先給menu我參考。看來大概5分鐘,另一個waitress是短頭髮的,過來跟我說 “你睇唔睇架,其他客人需要呀“ 就此拿走了menu。朋友到了, 馬尾waitress幫我們落單,點了sashimi拼盤, 自選壽司拼盤, 牛肉udon 和 雜菌蒸蛋。sashimi只是過得去,沒有什麼特別。壽司讚讚讚 ! 飯有水準,配火炎魚生很好食! 蒸蛋也超級美味, 是看了這裡很多人也推薦,果然冇失望!再等udon的時候, 隔離嚟咗一對夫婦, 短頭髮waitress就過來打招呼,是背對我們的。waitress知道他姓黃, 是熟客。黃先生說本“剛才打上來book唔到位。本來打算食樓下個間,但都上嚟睇睇。點知有位。” 跟住短髮waitress竟然細細聲回答“哦 黃生,下次你唔洗打啦,你哋直接上嚟, 我咪叫 *食指放係自己前面, 反指住我哋* 佢哋搬去bar台囉” 然後夫婦就點頭。聽完之後第一個想法就係呢d究竟係咩意思同態度? 熟客就要好好招呼 生客就冇咩所謂, 同埋要讓熟客先嘅。我哋仲要食到一半。同埋如果你要咁講, 就唔應該講到比人聽到。講埋個udo

講埋個udon, 係有驚喜,比expected好食。

不過都唔會再visit。