2018-10-11
中學時期已經食過一次,到宜家四五年後再食依舊好味。今次嗌左上級牛肉稻庭烏冬同埋黑椒花甲,牛肉薄切好好食,足料有成十幾塊牛肉片,可以鋪得滿啲烏冬,稻庭烏冬唔洗講,軟硬適中,落湯食即刻入哂味,黎既時候仲係暖笠笠,隔左一陣再食都唔會硬哂咁,仲係暖嫁!嗌左魚介湯,配牛肉唔會好油膩岩岩好。不過成碗烏冬略嫌少左啲配料,淨係有一粒扁左既全熟蛋同埋少少菜就了事,感覺可以多番一兩粒菇襯托。但整體兩位主角都好好味,無大扣分~黑椒花甲雖然係一個小食,但都有好多隻!唔會令人覺得嗌左係蝕錢,花甲隻隻都好好肉地,浸住花甲既湯味都無隨便畀你,勁好飲。不過要注意,唔食得辣或者淨係可以食少少辣既朋友,嗌小辣既烏冬都有機會辣得濟食唔到,所以想食辣可能係呢間就要考慮下先喇~最後價錢方面,兩個人既晚餐加小食二百幾蚊,中等唔係話平但都未算太貴,想食好少少但又唔想好貴都可以考慮,但其實佢啲小食同正餐差唔多價錢,所以真係要諗清楚喇🤣🤣總結而言,咁多年黎水平都無點變,抵讚☺️
總結而言,咁多年黎水平都無點變,抵讚☺️