2024-06-07 24 瀏覽
近期香港都開咗好多一人燒肉店同石燒牛店,但係普遍呢啲舖頭食嘅牛肉質素都係美國安格斯牛,最近同朋友就搵到一間大角咀嘅小店,主打食日本A4和牛,牛魔王嘅我哋當然要去試吓啦餐廳座位雖然唔多大,但空間闊落,好啱同朋友一齊過嚟食嘢,傾偈,飲酒✨極級和牛盛會の2人前$698今日我哋嗌咗個二人套餐,已經有日本A4和牛同埋澳洲和牛✨沙律沙律菜好大碟,新鮮爽脆加埋芝麻醬一齊食好夾✨前菜(三品)分別有炸天婦羅甜薯,蟹柳,日本菇,天婦羅粉漿好香脆,蟹柳調味,酸酸地好開胃✨櫻花蝦味噌湯味噌好香濃,用咗新鮮嘅味噌整成,唔會好鹹,櫻花蝦超多,鹹香味突出✨日本九州A4和牛三角胸✨日本九州A4和牛上前腿肉✨澳洲和牛封門柳和牛油花分佈平均,有彈性,牛三角胸脂肪比例較高,油花豐富,口感軟腍,和牛封門柳肉味比較濃,肉質厚實卻又軟嫩,而油花細緻,上腿肉係牛全身肌肉最發達嘅地方,肉質呈彈韌口感,成個牛肉拼盤仲有好多洋蔥同埋菇伴碟✨飯素跟餐仲有兩個白飯,可以叫職員多飯,加上味素同埋燒肉汁個飯特別開胃✨甜品個甜品好特別,自己用綠茶粉調教綠茶嘅味道,整成綠茶雪糕

✨極級和牛盛會の2人前$698
今日我哋嗌咗個二人套餐,已經有日本A4和牛同埋澳洲和牛

✨沙律
沙律菜好大碟,新鮮爽脆加埋芝麻醬一齊食好夾

✨前菜(三品)

✨櫻花蝦味噌湯

✨日本九州A4和牛三角胸
✨日本九州A4和牛上前腿肉
✨澳洲和牛封門柳

✨飯素

甜品
甜品好特別,自己用綠茶粉調教綠茶嘅味道,整成綠茶雪糕