2019-04-08
老實講全香港最好食嘅日本和牛應該真係呢間 YAKINIKU GREAT! 店舖分兩間,上環係第一間,中環SOHO係第二間 今日生日所以特登去到新分店試吓啦,果然冇令人失望!😘😘😘😘😘呢度同上環一樣都係有三個 Omakase Set, 但係食嘅和牛肉係有少少分別,上環嗰間偏向食前腿,前臂,而中環SOHO呢間偏向食後腿,深信個肉質,咬口,脂肪比例都好唔同👍🏻如果唔想食油脂比例太重建議可以食呢一間中環SOHO! 🥳頭盤 和牛他他壽司 連埋下面紫蘇葉紫菜一齊食配搭啱啱好!其實食燒肉真係一定要飲Sake! 以下俗稱神燈嘅飲用Sake嘅容器係可以令你杯酒飲得順好多💯💯💯呢個真係大贊係心思位嚟嘅!經過職員介紹,個人覺得第二支辛口嗰隻幾好飲,左邊個隻係新手飲,而邊嗰兩款會偏甜!👍🏻👍🏻🤩🤩🤩我地點左中間嗰個omakase, $880,7款和牛,包括海膽飯,另加必食嘅一款牛,在下方❤️❤️❤️呢個燒完會點落個湯度都幾得意🥳黎自北海道嘅海膽加Fillet中嘅fillet! 聽講每一隻牛只可以製造4kg上等fillet, 而呢一舊就係Fillet中心嘅中心,聽都覺得抵食啦!重點係呢度,因為中間嗰個set係冇包括呢
頭盤 和牛他他壽司 連埋下面紫蘇葉紫菜一齊食配搭啱啱好!
呢個燒完會點落個湯度都幾得意🥳
重點係呢度,因為中間嗰個set係冇包括呢一個點蛋嘅牛,個人認為如果你冇叫到呢個食,你一定好後悔因為你根本冇食到成間店最好食嘅配搭,我稱佢為大滿足之和牛!❤️❤️❤️❤️❤️ 比多個貼士你:要食一定同佢講要食返傳統呢一個,唔要隻雞蛋已經打咗成泡,因為打咗成泡嘅蛋味已經太淡了,呢個好食好多!
好多謝佢哋嘅員工真係好殷勤同埋專業嘅服務!每件和牛都清楚解釋俾你聽有啲乜嘢分別,呢一間仲幫你燒埋添!
冇試過寫咁長嘅食評,but i can only say, you definitely deserve my time and REVISIT!!!!❤️❤️❤️💯💯💯🥳🥳🥳