2020-09-23 95 瀏覽
想食得清淡D☘️無印的確係好選擇 有好多蔬菜可以揀🥗 簡簡單單似日式家庭料理👨‍👩‍👦‍👦 同時又色彩繽紛🌈 望到都好有食慾✨叫左兩個四品料理🍱 每份有兩個冷盤 兩個熱盤 可以試曬唔同口味😋 配上一碗十六穀米飯🍚同好足料既味增湯 感覺好健康⭐️ 粟米枝豆馬鈴薯蛋沙律 🌽好經典既薯仔蛋沙律點都會好食💕 唔會太多蛋黃醬 清新唔油膩⭐️ 芝麻醬拌菠菜冬菇 🍄有點韓風既味道🇰🇷 蔬菜既配搭好爽口而且清爽⭐️ 味噌肉碎茄子 🍆相比之下 都係比較鍾意中式既魚香茄子🐟 比較入味 差咁D辣味刺激味蕾🌶️⭐️ 山椒炒八爪魚蔬菜 🐙八爪魚既口感好彈牙 估唔到同蔬菜會咁夾⭐️ 紫薯青蘋果沙律 🍠無額外加糖 🍬 蘋果天然既味道好清甜🍏⭐️ 鯷魚醬汁蝦沙律 🦐蝦肉有少少雪藏味 而西蘭花同椰菜花味道都比較淡🥦⭐️ 甜椒醬炸雞 🍗酸酸甜甜好惹味 比較似日式既半煎炸感覺唔會太熱氣🔥 但係份量得兩塊比較少⭐️ 苦瓜炒豚肉有D似中式既排骨 但係日式苦瓜比較唔苦👍🏻 有淡淡既回甘⭐️ 蘋果芝士蛋糕 🍰MUJI既甜品一貫日式小清新風格🧑🏻‍🎨唔會太花巧有種生乳酪既Feel 好輕盈而芝士味唔太濃🧀 特別在糖漬過🍬 外面一層薄薄既糖包住軟腍腍既一大塊

⭐️ 粟米枝豆馬鈴薯蛋沙律 🌽

⭐️ 苦瓜炒豚肉
有D似中式既排骨 但係日式苦瓜比較唔苦👍🏻 有淡淡既回甘

⭐️ 蘋果芝士蛋糕 🍰
MUJI既甜品一貫日式小清新風格🧑🏻‍🎨唔會太花巧
有種生乳酪既Feel 好輕盈而芝士味唔太濃🧀 特別在糖漬過🍬 外面一層薄薄既糖包住軟腍腍既一大塊蘋果🍎

雖然日系風格好得我歡心😋 但係價錢以份量黎講算係有點貴💰 有機會先再訪吧