2019-07-08
今日相約閏蜜食飯,當然要搵個坐得舒服既地方密密食密密傾,朋友推介呢度,覺得d野食好味,環境又唔錯。薄切肥牛蕃茄湯讚岐手打烏冬:先講肥牛,肥瘦適中,唔會太肥,而且份量好多,好食!湯底係我最愛既蕃茄湯,湯頭濃郁鮮甜,配上手打烏冬,Perfect match!生薑豚肉燒廿穀米飯 :朋友order左呢個,以為呢個餐係有飯連餸,點知原來仲有個前菜同湯,好豐富,我地仲散叫佢d小食添,不過朋友話好好食,K.O.晒!勁 !紅豆涼粉冰:天氣熱,我地都揀左紅豆涼粉冰飲,紅豆起沙又唔太甜,加左涼粉,好消暑八爪魚餅沙律菜配千島汁:八爪魚餅彈牙好食,配上新鮮沙律菜,蕃茄,感覺清新又健康!最後有三文魚籽同千島醬調味,鮮香味濃吉列甘栗餅:外層炸得脆卜卜,內裏紫色既應該係紫薯,仲有粒粒甘栗,甜甜地,有驚喜!日式煎餃子:樣子同平常食到既日式煎餃子無乜分別,但係肉餡好豐富多汁,而且煎得好香口,點上醋食,好開胃。
薄切肥牛蕃茄湯讚岐手打烏冬:
生薑豚肉燒廿穀米飯 :