2017-08-06
有一段時間冇去過日本居酒屋,同朋友傾下傾下,已經不自覺流晒口水,最後就拉埋佢一齊同我食囉XD係附近行左兩轉,聽講呢間牛舌幾出名,而我地又想食下燒物,就上左去坐低~和風風格既裝潢,地方都幾易搵。環境氣氛唔錯,背景放住日文歌,牆身亦都掛左唔少日本風景相,令我好想再去日本~~MENU大部份食物都有相應既相,見到邊啲吸引就嗌,刺身、燒物、天婦羅等等,應有盡有。款式多多,一應區全,相比起放題,居酒屋更岩我心水~以冷盤牛舌粒作前菜,牛舌口感頗彈牙,香味濃郁。炭烤極上牛舌,黎到呢間當然要嗌佢地既必吃之選,牛舌炸至鮮嫩粉色,溫度暖熱易入口。牛舌肉質腍軟,嫩滑香口,每咬一下都充滿肉汁,炭香味令牛舌感覺更加昇華~什錦刺身,三文魚、拖羅等等入口即溶,鮮味可口,份量點到即止。明太子玉子燒 ,玉子燒口感鬆軟,帶淡淡蛋香再加上鮮咸既明太子,玉子可以中和番明太子既咸味,食落有層次感,值得一食!金菇麥豚肉卷,燒至金黃色,金菇食落相當爽口,而豚肉則帶淡淡脂香,不錯~魷魚筒 ,魷魚口感煙韌,食落去陣陣炭燒過既苦澀味,而且偏乾身,個人覺得配燒汁會更佳~
同朋友傾下傾下,已經不自覺流晒口水,
最後就拉埋佢一齊同我食囉XD
和風風格既裝潢,地方都幾易搵。
款式多多,一應區全,相比起放題,居酒屋更岩我心水~
以冷盤牛舌粒作前菜,牛舌口感頗彈牙,香味濃郁。
炭烤極上牛舌,黎到呢間當然要嗌佢地既必吃之選,
玉子可以中和番明太子既咸味,食落有層次感,值得一食!