2017-08-19 269 瀏覽
黃大仙呢區除左行獅子山會去,平時好少黎!不過今日朋友生左BB,所以探B後就在黃大仙覓食!原來黃大仙中心都幾多野食,不過見到呢間新開無耐,所以一於試下啦!白咖喱烏冬主菜都未食,咁快上甜品?仲要咁多cream既......非也,原來係白咖哩,開頭以為個咖哩汁都係白色lol原來係普通咖哩汁,但上面鋪左打起既cream就係因為d cream所以特別幼滑,sir一聲就吸到個烏冬咖哩汁味道都好岩,甜味同辣味兩者俱備!三點刺生盛嘩嘩嘩,真係佢上菜我既反應,超大隻蝦,三文魚又勁肥美足足成支筷子咁長,真係值回票價,而且肉質爽甜火焰左口魚邊牛油果沙律呢個沙律就普普通通,牛油果未夠好熟,所以入口未夠即溶咁稔!但個sauce幾好味,係和風醋汁,酸酸地,幾開胃而且佢d左口魚係燒灸過,所以成個沙律都帶個陣燒灸味,幾特別架!三文魚海鮮沙律脆脆卷呢個卷滿滿的,中國人應該好鐘意,因為好意頭!而且其實好多不同料,係加洲卷再加北寄貝、三文魚、蟹子、脆脆入口當然好多層次,不過好輪盡,食到周圍都係哈路!燒日本廣島蠔好好味,因為即叫即整,好鮮佢個殻都載滿佢既汁,而且有曬蒜蓉同芝士味!我鐘意芝士味因該香d,同埋食完都無口氣哈!章紅
白咖喱烏冬
主菜都未食,咁快上甜品?仲要咁多cream既......
非也,原來係白咖哩,開頭以為個咖哩汁都係白色lol
白咖喱烏冬
原來係普通咖哩汁,但上面鋪左打起既cream
就係因為d cream所以特別幼滑,sir一聲就吸到個烏冬
咖哩汁味道都好岩,甜味同辣味兩者俱備!
三點刺身盛
三點刺生盛
嘩嘩嘩,真係佢上菜我既反應,超大隻蝦,三文魚又勁肥美
大蝦
足足成支筷子咁長,真係值回票價,而且肉質爽甜
火焰左口魚邊牛油果沙律
火焰左口魚邊牛油果沙律
呢個沙律就普普通通,牛油果未夠好熟,所以入口未夠即溶咁稔!
但個sauce幾好味,係和風醋汁,酸酸地,幾開胃
三文魚海鮮沙律脆脆卷
呢個卷滿滿的,中國人應該好鐘意,因為好意頭!
而且其實好多不同料,係加洲卷再加北寄貝、三文魚、蟹子、脆脆
入口當然好多層次,不過好輪盡,食到周圍都係哈路!
燒日本廣島蠔
燒日本廣島蠔
好好味,因為即叫即整,好鮮
佢個殻都載滿佢既汁,而且有曬蒜蓉同芝士味!
我鐘意芝士味因該香d,同埋食完都無口氣哈!
花之戀

章紅魚海膽花之戀
芒果花之戀

兩個好靚既卷物,魚鮮肥美,包得好實好正!
糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕
糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕
估唔到個甜品都好有水準
餐廳自製既軟雪糕,好濃抹茶味,同出面個d名店有得fight!
而且mochi煙煙un un,好正!
梳打
白桃梳打
青蘋果奇異果梳打

又誤打誤撞都食到好野!yeah!