2021-11-20 286 瀏覽
上次經過見到。諗住試下 今次有時間元朗附近又冇咩其他coffee shop,就買左杯外賣自取諗住外賣杯細嘅white coffee試下,$38一杯white coffee唔算平,出面同樣市價可以搵到更好嘅咖啡。入去見到有賣lavazza(唔差但唔特別,好大眾)嘅咖啡粉,就知道啡底應該冇乜驚喜。拎到杯咖啡,外賣杯有少少污糟(可能只係沖嘅時候整到),開黎睇,有拉花,普通心形圖案,但飲落個泡打得太厚同咖啡分開。啡底好普通,有啲淡,個味唔出。之後隔左陣凍左啲再飲,澀得黎又唔係香。同埋外賣等得有少少耐(耐過平時),感覺系統有啲亂。希望元朗可以開多啲有特色+高質嘅coffee shop,同出面港島是旦一間都冇得比。so far 元朗推介嘅會係雞地HEATO同朗屏Accro。Yoho開左間市區有嘅NODI都唔錯。
同埋外賣等得有少少耐(耐過平時),感覺系統有啲亂。
10 分鐘 (外賣自取)