2016-12-29 9766 瀏覽
今年聖誕真係Lonely X'mas.老公日日都返夜.唯有自己搵節目. 聖誕日訓到自然醒, 但覺得一定要出街行下感受下聖誕節氣氛捉左家姐去飲咖啡.呢間係佢提議既.之前我同老公經過幾次但都無試過. 點解? 因為入到去只見到有麵包同沙津食.唔係太岩我地口味.可能係假期, 入到去差不多坐滿.Even 2人枱, 長枱都係. 只剩一張沒有人執枱既2人枱.我去買完野食都無人執, 唯有自己動手啦, 拎去佢地order食物既枱面.但店員好似好不滿意的態度....我都唔想.但係無人執枱清潔, 影響食客嘛.之後果位店員先叫清潔姐姐出黎執枱....好啦~講返餐廳. 位置真的很少, 我想店內大部份都是廚房位置Display左好多Salad, Cake, Pizza and Sandwiches, 真係花多眼亂. 好難選擇. 又想食這款,又想選另一款最後選了一款Four Season Pizza, 煙三文魚, 墨西哥雞肉, 沙娜美腸 , 蘑菇番茄($98)一次過滿足3種味覺尖沙咀店叫主食後加飲品只需$22. 我不清楚其他店有無此優惠.我點了一杯Latte, 家姐原先想點Mocha的, 但賣哂 太神奇所以幫佢改為
今年聖誕真係Lonely X'mas.老公日日都返夜.

捉左家姐去飲咖啡.呢間係佢提議既.

之後果位店員先叫清潔姐姐出黎執枱....

好難選擇. 又想食這款,又想選另一款

一次過滿足3種味覺

我點了一杯Latte, 家姐原先想點Mocha的, 但賣哂
 太神奇
所以幫佢改為Chocolate. 自己點餐後, 店員會遞上一個電子牌, 準備好響起燈就可以去櫃面取.
Hot Chocolate / Hot Latte
Chocolate (左)$34, Latte (右) $22 (跟餐價)

最近嚐咖啡, 首先我注重熱度 (合格), 咖啡濃度 (合格), 最後才加咖啡糖

Latte味道不差, 不會是奶多於咖啡, 喝過面面的奶泡再慢慢接觸到熱熱的咖啡,
當下一刻"嗯
", 很滿足地給了這杯咖啡評價
咖啡還附上了一條玉桂味的餅乾....很不好意思,本人不太喜歡玉桂味, 嚐了一口就放下了.

而Chocolate非常非常的濃, 喝到一半還會覺得很杰身. 喝過2/3就會覺得很膩, 要加水才行

Four Season Pizza ($98)
Four Season Pizza
我自己覺得非常出色,煙三文魚可口,  墨西哥雞肉比較辣, 但食過之後開了胃就會更想食其他,  沙娜美腸 , 蘑菇番茄都很正常. PIZZA餅邊有咬口, 口感很好, 可能這家也算是出名的麵包店. 很煙韌.
其實一個人都食得哂整個pizza.

吃完之後覺得可以吃甜品, 就加點了一個梨批 ($25)

其實我想試好耐, 但總無機會.
梨批
小小一件跟家姐Share, 很清甜. 皮也焗得很脆. 不過尖尖位就有少少overcook了.

再坐一會就帶著愉快的心情去看聖誕佈置

下次會再黎試下其他sandwiches or pasta