2015-05-18
今日晏晝悶悶哋去lg7食返個飯先,APC啲嘢始終都係屬於大家樂,品質有一定嘅上限,可惜價錢就冇上限,點都系有少少失望架啦。一個咖喱雞飯盛惠閣下$28蚊,嘢飲跟大家樂政策……另計,喺呢間學校裏面$28蚊唔算好平,當然又唔算好貴,呢二十多文錢,當係試食費喇。等嘅時間好短,唔晒半分鐘有得食,不過食品嘅質素呢就…………唉食飯個陣大概12點零左右,應該都係peak hour嚟嘅,我估應該都幾多人叫咖喱雞喇(?)可惜兜咖喱雞,根本睇唔出喺咖喱雞,不如叫咖喱雜碎肉仲好過,成兜見唔到四舊連骨嘅肉,只係見到大堆大堆肉碎同埋薯仔碎。咖喱好稀,連咖喱汁都唔配,應該叫湯喇(?),apc唔好以為有堆咖喱味肉糜喺啲味精湯到就叫做咖喱汁啦好嘛?飯就偏硬,散修修,扼唔實(儘管姐姐已經試圖扼實),賣相極度普通。其他apc野冇乜點試過不敢下定論,不過叫我回頭食呢個飯,真係免喇。