2021-09-08
《蜜蜜見》山長水遠去將軍澳搵朋友聚舊,緊係問佢有咩好推介!於是佢就帶咗我去呢間餐廳~餐廳唔算好大,但感覺好warm~店員好親切咁介紹我地食咩~ 服務態度好好!🍴香煎日本帶子蘆筍意粉($125包飲品)唔好睇佢咁樣好似細細份,其實份量都唔少!而且佢啲帶子大大粒🤩🤩仲要煎得岩岩好同好香!少少調味已經好好食!佢意粉軟硬度適中,啲sauce 淡淡的幾好!(太重口味唔岩我) 入面仲有瓜粒,清清地幾正!🍴野菌班尼迪x 牛角窩夫($72)我覺得真係好好食!第一次食咁樣既組合!Croffle 好鬆脆同香口!水波蛋賣相吸引,切開蛋黃流出嚟嗰下真係好治癒!兩樣夾埋一齊食,再加上新鮮既蔬菜同香口既野菌,口感真係好豐富同好有層次,真係好滿足呀!🍴伯爵珍珠心太軟($60)😍😍甜品嚟講心太軟喺我心目中都算數一數二!呢樣仲要好特別咁係伯爵茶加珍珠!兩樣我都愛!店員有溫馨提示因為有啲客唔鍾意珍珠喺心太軟入面焗熟同變淋,所以可以另上珍珠~ 但我幾鍾意佢一切開珍珠流出嚟嗰下🤣 所以冇叫佢另上~ 味道好正,本身有諗過會唔會好甜~ 但係因為佢外邊有芝士奶蓋所以就中和咗個甜味,幾有心思既一道甜品!🍴Oreo 2.0 (跟餐+$3
山長水遠去將軍澳搵朋友聚舊,
緊係問佢有咩好推介!
於是佢就帶咗我去呢間餐廳~
🍴香煎日本帶子蘆筍意粉($125包飲品)
🍴野菌班尼迪x 牛角窩夫($72)
🍴伯爵珍珠心太軟($60)
🍴Oreo 2.0 (跟餐+$37)
係自家製作既甜品!最上面係熱辣辣既朱古力泡沫,中間有杏仁加朱古力雪糕,最底係Oreo碎~ 朱古力控係絕對唔可以錯過!食既時候記得一嘢由面筆到最底,咁就可以一次過食到咁多重口感!
🥂台灣金萱烏龍茶(跟餐免費)
我地叫咁熱既,係用茶壺方式上,下面有蠟燭點燃~ 等你可以一直飲到熱既烏龍茶!味道淡淡的幾好!解膩一流!