2018-03-23
經過朗豪坊,發現食開既米漢堡晤見左,取而代之既系一間叫做「桃園眷村」的台式上海小吃店,主打一些燒餅飯團豆漿之類的輕量食物。裝修有d似涼茶鋪,除了掛牌menu 之外,仲有ipad 餐牌,不過就相當奇怪,ipad餐牌冇價錢,得張圖片同菜名。而掛牌menu只有菜名同價錢,冇圖片。所以要問店員拎部ipad去對照掛牌的價格。ipad得一部,仲不可以拎遠。有d好笑。主打菜式:豆漿,油條,燒餅,飯團,包子,甜品。點左一份咸豆花,一份玉米蛋燒餅咸豆花可以得到比較高的分數,因為豆花的確夠滑,有油條碎,肉鬆,紫菜,油渣碎,榨菜,香滑脆口,不會好似出面有d咸豆花咁咸,我覺得佢既味道岩岩好,不咸不淡。肉鬆油條好match,咸豆花糸會再來食。玉米蛋燒餅就麻麻啦,粟米蛋餅仲有d凍,不是非常新鮮滾熱辣果d,口感也十分普通,同生菜的配搭土不土,洋不洋,唔知想點咁,仲賣42蚊,網絡潮語兩個字「坑爹」完全冇吸引力的玉米蛋燒餅,下次唔會再浪費錢。咁樣一份輕食74蚊,我都系比較掛住之前的米漢堡
主打菜式:豆漿,油條,燒餅,飯團,包子,甜品。
點左一份咸豆花,一份玉米蛋燒餅
肉鬆油條好match,咸豆花糸會再來食。
完全冇吸引力的玉米蛋燒餅,下次唔會再浪費錢。
咁樣一份輕食74蚊,我都系比較掛住之前的米漢堡