2025-01-14 361 瀏覽
朋友介紹屯門紅橋一間甜品店的梳乎厘班㦸好正,店名叫甜,是晚特別過黎試下,原來除左甜品,亦有鹹食同炸物小食,就試下佢先。七點來到,店員告知七點三先開門,ok啦去行一圈先返黎,點知七點四返到黎已有四枱客,乜個個都等開門咁誇張。⭐脆辣蜜糖芥末炸雞窩夫點了一份炸雞窩夫,炸雞已切件方便食,下層仲有滑蛋添,窩夫厚身富蛋香,外脆內軟🤤一份窩夫已經勁飽肚,開頭仲諗住當小食,而家直頭係主食黎添啦。⭐明太子煙三文魚窩夫朋友點咗明太子煙三文魚窩夫,呢份一樣係鹹食黎嘅。明太子醬同煙三文魚鮮味鹹香,下層同樣有滑蛋,包埋一齊當三文治咁食真係好正,好味又有口感🤤⭐黑白配黎甜品店又點可以唔食甜品呢,叫咗個黑白配,係仙草加oreo餅碎仲有曲奇雪糕,又香又甜,原來入面仲有珍珠同小丸子,煙煙韌韌,正喎😋⭐甘露豆花朋友點咗個甘露豆花,就係楊枝甘露加豆腐花,望落顏色比較淡,但食落芒果味同柚子味都好重,仲有滑滑嫩嫩嘅豆腐花,甜中帶酸,又係正嘢黎😍⭐炸燒賣見隔離個炸物拼盤好香,我哋又加咗份炸燒賣,炸起上嚟脆卜卜,一份好似有12粒,好飽🤣本身黎係諗住食梳乎厘班戟,點知店員話今日冇,有少少失望添,唯有下次再嚟試啦。

⭐脆辣蜜糖芥末炸雞窩夫

⭐明太子煙三文魚窩夫