2024-01-03 1014 瀏覽
跟朋友嚟咗這家餐廳,係咁嘆「佢個上湯魚翅簡直係嘩啦!」金黃色嘅魚翅湯喺匙羹裏面閃閃發亮,入口齒頰留香,湯頭既鮮甜又有淡淡嘅雞味,簡直喺味道上得嚟「嘩,窩心!」好戲仲未完,上嚟嘅龍蝦🦞又大份又新鮮,Q彈嘅肉質,啖啖肉嘅感覺真係食到心都甜啦!同伊麵一齊食,咸香味夾嘅配搭,令人一勺又一勺,實在停唔到口。燒鵝個皮香脆至極,肉汁滿滿咬落去無比滿足,雖然份量唔細,但每一口都係香濃,食完之後口齒留香,回味無窮👍。個人最中意嘅係柚皮配鮑汁,蝦籽那份海鮮香氣配上柔軟滑口嘅柚皮,斯文食都食唔夠嘅好滋味。至於花雕醉乳鴿,呢個菜式真係香溢四溢,鴿肉鬆軟酒香,個幾好味啊!同場加映嘅蒸蟶子皇🐚新鮮彈牙,兩字—正!雖然話呢間唔係豪華嘅高級飯店,但佢地嘅食物真係有質素,環境又優雅,下次還要再嚟!