2022-01-25 1039 瀏覽
遊走🚶🏻‍♀️太平山街見到呢間兩層高,黑色外牆加上落地玻璃,感覺份外型格原來係一位本地著名設計師開嘅餐廳,入到去亦會見到好多佢嘅親筆速繪,勾劃出意大利小鎮嘅風貌, 主打就係意大利菜🥰Crit Room Salad由多款品種意大利🇮🇹蕃茄,加上Mozzarella 奶酪🧀️及松子醬,新鮮爽甜。24 Months Aged Italian Ham Selection火腿味道香濃,肉質柔軟,配合脆包及菠蘿醬一齊更好味Carbonara香脆濃郁嘅意大利煙肉,再配上新鮮蛋黃,令意大利粉食茄落香口及滑溜😋Truffle Tagliatelle一片一片嘅黑松露,好重手🤩 麵條比較幼,食落煙煙韌韌,加上黑松露及香菇嘅香味,令人難忘😍Seared Daily Fish魚皮煎得好crispy , 魚肉煮得剛好,唔乾又嫩滑,鮮甜多汁。Grilled Skirt Steak牛扒外面烤得微焦,肉色鮮潤,肉汁豐富,脂肪比例均勻,入口軟滑,肉味香濃😌甜品分別有Affogato ,開心果及乳酪雪糕🍦,喜歡雪糕嘅我哋見到好驚喜😃

Crit Room Salad

火腿味道香濃,肉質柔軟,配合脆包及菠蘿醬一齊更好味

Carbonara

Truffle Tagliatelle

Seared Daily Fish

Grilled Skirt Steak

• Seared Daily Fish
  • Truffle Tagliatelle
  • Carbonara
  • Crit Room Salad
  • 24 Months Aged Italian Ham Selection