2024-04-07
一直都覺得跑馬地係港島區一個好特別嘅存在,有馬場,有好多好靚嘅矮樓,不過一直都無咩原因會黎呢頭。最近終於發現有呢間好抵食嘅泰菜,睇嚟可以成為我以後黎跑馬地嘅原因🫣餐廳店面細細但係裝修得好有品味👍🏻侍應們態度都非常殷勤,野食方面兩個人點左椰子雞湯、炒椰菜苗、豬頸肉同生菜包。聽到都知飽,但原來份量大大份,味道都好出色。尤其係椰子雞湯,好足料,兩個人飲完湯都飽左一半。豬頸肉都好,值得推介,佢唔係煎炸嗰種油膩感反而似係焗出嚟加上有啲煙燻嘅感覺,係食過其中一個最出色嘅豬頸肉。炒椰菜苗對我嚟講有少少辣,但係都好入味,生菜包就算係稍為失色,但係勝在炒量非常多我哋打包咗第二日加個煎蛋同白飯食足兩餐😂聽員工們講原來佢哋嘅海南雞飯都非常出名,如果要嚟食就要打嚟預訂,而且佢仲同我地講佢哋有午餐都只係60幾蚊起大大份好抵食,喺附近返工嘅人不妨入嚟試吓🥹