2010-05-28
辦好哂要係中環做既所有事. 係時候鬆一下. 麻一麻自己. 奈何上班不宜飲酒, 要麻一麻, 一杯靚既咖啡, 最是可愛. 剛係恆生行出黎, 旁邊就係呢一間由babedolphin兄介紹過的咖啡店. 時機正好, 就買一杯回公司品味一下. 入到去, 原來有set lunch 食的. 不過已經食了lunch, 呢度既set lunch, 留待下次有機會才品嚐吧. 排隊, 原來只是等位的排隧, 外賣咖啡可以直接去counter order. 想叫regular, 但 reg. 既 size, 就是平常茶餐廳既size. 咁就要Grande吧, Grande 就是 Starbuck中既 Tall. 落完order, 原來外賣咖啡有九折, 本來$33的咖啡, 攞走 $30.返到公司, 落哂糖, 準備慢慢的享受同比較一下. 飲落, 我杯Latte牛奶好滑, 入口非常之順暢. 咖啡味道芳香. 常常見到咖啡店標榜Aroma, 呢度既Latte果真是Aroma, 又滑又香, 入口, 口中殘留著的, 不是咖啡的金香味, 而是咖啡加上鮮奶後, 的芳香味. 係香港, 好難得飲到咁滑溜既咖啡. 著名食友介紹得, 果然
返到公司, 落哂糖, 準備慢慢的享受同比較一下. 飲落, 我杯Latte牛奶好滑, 入口非常之順暢. 咖啡味道芳香. 常常見到咖啡店標榜Aroma, 呢度既Latte果真是Aroma, 又滑又香, 入口, 口中殘留著的, 不是咖啡的金香味, 而是咖啡加上鮮奶後, 的芳香味. 係香港, 好難得飲到咁滑溜既咖啡. 著名食友介紹得, 果然得.
不日再來, 食lunch.