2018-04-14
放題時間又到喇!今次近近地,係旺角中間點,同個老朋友食生日飯,貴貴小小都要嫁喇!整間店舖個裝潢算係走典雅路線,有點點暗,暗得黎又有小小神秘感。桌上既擺位尚算整齊。呢度既芥末係獨立一包包的,雖然係變得衛生同容易打理,但就有小小失望,唔係自家出品。點餐簿既圖都算精緻,影得幾吸引,點餐紙同鋪頭既設計幾配,哈哈!自取既飲品都算多元,盒裝到樽裝都有。首先黎到既刺身應該係按人頭比,因為有啲寫十件,有啲寫一件,黎既都係人頭數目。最特別係泰式生蝦,咬落好爽口,冇腥味,呢個抵讚!而三文魚油脂算豐富,壽星話似係食緊三文魚腩。火焰帆立貝係幾令我嚇親既壽司,因為佢燒完個面之後,同燒汁個味好夾!食落去同食刺身個感覺好唔同。而皇帝蟹棒加埋沙律醬燒一向都係我摯愛,冇得挑剔!揚物都係大眾傳統既味道,走公式路線所以就唔多點評喇!但成間鋪最令我覺得正既,就係呢個秘醬雞翼!雞肉係十級既滑嫩,而出面個醬汁係畫龍點睛,完全係同個肉好夾!另一個精彩既位置係,呢度既菠蘿係燒同生食兩款都有得點,好多時都只係有得點燒,但今次就兩種口味都食到,都係令我開心既!整體黎講,成間鋪既野食我係幾岩胃口既,特別係小食、串燒,店員既態度亦都不得不讚
自取既飲品都算多元,盒裝到樽裝都有。
整體黎講,成間鋪既野食我係幾岩胃口既,特別係小食、串燒,店員既態度亦都不得不讚,我地比完點菜紙之後,佢地係跑去入單!呢個我都係好欣賞,因為我地一坐低果陣係超級肚餓!佢呢個舉動果下令我好感動T^T