2021-08-17
約咗人喺佐敦但又未夠鐘 咁想坐下見到一間寫住小籠包專門店即刻吸引到我眼睛... 因為從小我都好喜歡食小籠包 真係品嚐過好多地方嘅 小籠包.... 最正嗰次就梗係喺上海喇.. 講返正題入到去點一個小籠包48蚊 正常價錢ok啦 如果蟹粉小籠包呢就32蚊一個 經濟麻麻地我就唔嘗試住啦 每次最少要點兩個嘅 佢嘅小籠包都好快上到枱我諗大概十分鐘之內 相信應該有啲係熱定咗 蟹粉有機會 係即時蒸熟嘅但我未試過好啦講返正題呢度嘅小籠包 外觀呢真係麻麻地 因為上枱嘅時候呢穿咗 可能咁啱呢一個啦, 咁但係食落去又好正喎 味道稍為係重啲嘅 裏面嘅餡呢亦都比較肥 所以鐘意重口味肥膩少少就適合啲 但係佢一個 味道同質感我會畀到七分, 喺香港嚟講呢 係好高水平 食食下先睇都有最低消費一個人70蚊 呢一樣嘢就差少少 我夾硬就飲多支豆漿囉 咁但係店員係非常有禮貌 而且提醒我 豆漿需要當天飲用因為沒有防腐劑 即係新鮮嘢嚟㗎喎 總括嚟講下次都會再嚟 試下個蟹粉