2008-03-07
上兩個禮拜朋友啱啱响外國返嚟,想食上海嘢,咪提意去小南國囉!(雖然對門口面青口唇白嗰位姐姐冇咩好感,但係貪佢近我Office,同埋都好耐冇食佢D生煎包!)點知一直都訂唔到位,一係就要晏到死。朋友就嚟走喇,都未食到。前幾日,一早返到公司,諗住打電話去訂位啦,點知打咗好耐都冇人聽,都算啦!可能人哋姐姐真係好繁忙呢!搞到電話都聽唔切呢!橫掂今日晏晝要出去,不如索性上去訂埋位啦!點知上到去就俾我見到奇景:門口嗰兩個姐姐居然Pa咗响張檯仔度瞓覺,店裡面又熄晒燈,「黑Mun Mun」,我發覺好似冇人幫到我咁,算啦就掉頭走,睇嚟今次又要讓友人失望!可能我嚟嘅Timing唔啱啦!我諗就算係伙計食飯或者休息,都冇可能冇人理我掛!佢哋嘅管理層都好有問題,呢一間公司依家俾我嘅Image係:差!差!差!怪唔之得Sogo隔離果間執咗啦!希望佢哋有所改善啦!唔好步Sogo隔離果間嘅後塵,如果唔係我就以後冇生煎包食喇!P.S.同友人最後去了金滿庭,雖然要等位,但唔係等 好耐。
怪唔之得Sogo隔離果間執咗啦!希望佢哋有所改善啦!
P.S.同友人最後去了金滿庭,雖然要等位,但唔係等
好耐。