2022-03-23
同男朋友嘅拍拖紀念日揀咗嚟哩間係旺角嘅老二花廳,主要因為比佢舊香港元素吸引咗❤️位置就係麥花臣球場隔離,不過門口位置比較隱秘,要細心留意,如果唔係就好易行過咗🤓行上兩層樓梯,係門口已經有一個好得意嘅Q版李小龍壁畫😍即係同佢影張相打個卡先😬入到餐廳果然冇令我哋失望,無論環境什至一件小物件都滲透舊香港嘅味道,每個角落都好打卡able,牆上面仲有好多好得意嘅壁畫❤️成間餐廳都好吸引好靚食物選擇其實唔多,我地揀咗黑松露薯條🍟 蛋黄卡邦尼意粉同埋老二烤春雞(半隻)配薯角😌嘢飲我揀咗蝶豆花青檸梳打,男朋友就揀咗黑芝麻豆腐拿鐵 😌💫 黑松露薯條岩岩炸起嘅著條好香口,熱辣辣咁好好食🍟薯條表面林淋咗少少黑松露醬,再點埋配餐嘅黑松露Mayo,就令黑松露味更加突出,作為一個黑松露迷表示非常滿足❤️💫 蛋黄卡邦尼意粉煙肉煎得好香口,闊身嘅麵條非常掛汁,好creamy,加埋蛋黃嘅香味,口感豐富💫 老二烤春雞(半隻)配薯角非常推薦嘅一款食物,雞肉嫩滑多汁,雞皮表面帶有蜜糖嘅味道,甜甜地好吸引❤️薯角亦都炸得好脆口❤️💫 蝶豆花青檸梳打顏色上真係好打卡able😍飲落係正常青檸梳打😂💫 黑芝麻豆腐拿鐵黑芝麻味幾香,豆腐味都幾突
💫 黑松露薯條
💫 蛋黄卡邦尼意粉
💫 老二烤春雞(半隻)配薯角
💫 蝶豆花青檸梳打
顏色上真係好打卡able😍飲落係正常青檸梳打😂
💫 黑芝麻豆腐拿鐵
黑芝麻味幾香,豆腐味都幾突出,唔錯
疫情關係,暫時只開星期六、日,有興趣嘅朋友要留意返啦❤️
其實老二花廳有另一分店叫悉尼樂園係銅鑼灣,有興趣嘅都可以去睇埋架❤️