2024-01-27 213 瀏覽
走過唐記包點,呢間飲茶地方真係吸引到我停低腳步。歎返幾款點心之後,肚仔就滿満地好開心㗎!燒賣超級彈牙,啖啖蝦肉,咁多料真係對得住食家😋;牛肉球嘅味道夠哂嘢,枝竹底下吸飽咗汁水後,口感又滑又入味!雞扎嘅腐皮外皮韌勁十足,每一啖都飽含真材實料嘅雞肉同芋頭👍。另外,腐皮卷內餡豐富得嚟又唔失那份清新,好好味呀!我又試咗個馬拉糕,外表普普通通,但食落去嘅質感就真係軟綿得黎又唔會過於甜膩;而個菜脯包,啖啖都係開胃落喉。試完呢啲之後,突然間感覺到麵包店唔止係拯救我超忙早晨嘅英雄,佢哋每一款點心都係用心製作,值得一試再試!最後,唔得唔提提包裝得嚟又方便攜帶嘅樽裝奶茶。飲一口,茶香撲鼻,丝般滑順,即刻令我精神番晒嚟!啱晒香港人快節奏嘅生活🥤。總之,喺唐記包點嘅一餐,真係滿足到我嘅胃,又暖哂心,深得我心!✨👌