2024-07-05 97 瀏覽
呢間睇落好難搵,但其實又好易搵,地方寬敞,呢度特別之處係佢可以一邊燒烤同一邊打邊爐;我地兩個人,就好難食到咁多野;老公鍾意食牛雜,我鍾意食雞煲,所以就試一試佢既牛雜雞煲啦。一座低,店員都會放低小食,青藤椒涼拌花膠,以及兩碟小食,分別係蓮藕同花生。同埋佢另外會提供九宮格醬料,可以自行調配~個雞煲都幾入味,我地叫左半隻雞,份量黎講都可以接受,唔會話好少,食晒都飽左一半。牛雜好淋,唔怕好難咬開;不過老公就覺得可以再多少少牛雜就好D 囉。雞煲醬汁濃郁,雞件新鮮嫩滑,真係好好食,調味好惹味但又唔會太鹹。有大量洋蔥及彩椒吸收曬醬料及雞汁,係雞鍋既精華。食完個雞煲,我地仲叫左少少野食,一個牛頸脊,一個雙併蝦滑,同埋一個冰菜掛架安格斯牛頸脊,擺盤好吸引,牛頸脊肥瘦適中,食落唔會靭,而且牛味濃郁。個蝦滑彈性好好,不過,呢個雙併要是$88, 就好似貴左D,雖然個蝦滑又真係好彈牙,食得出有蝦既。好鍾意食冰菜爽脆既口感!!我有叫左杯檸檬青蘋果汁,上枱既時候顏色好靚,飲落好fresh,打住邊爐飲呢杯啱晒;檸檬青蘋果好有蘋果味,帶微微酸味。可以解熱!!整體味道指數:😋😋😋/5性價比:💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️❤️/5服

好鍾意食冰菜爽脆既口感!!

整體味道指數:😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5