2020-11-07 2424 瀏覽
說同家中長輩食飯 想食中菜啦但中菜又好多都藍 好食嘅中黃店更加難得 棘手欸😥 最後喺#wolipay搵到呢間喺九龍城嘅中菜館 環境唔失禮又有哂圓枱咁 但唔算多人😰 成晚好似都係做幾枱 可能lunch會多人啲?(Btw 我肉眼睇就唔見任何文宣 但播ViuTV的 同埋喺app睇之前有人post過圖話佢有文宣)講返食物質素 禾覺得唔錯!爸爸話食落似客家人做廚 菜式有啲仲幾有新意😳 有啲招式會貴啲 但好多其他都抵食!老闆都係好人嘅 會同食客有傾有講👏🏻🔸酸菜魚($398)鉗魚/鯇魚揀咗鉗魚 (我讀咗’金’被強力恥笑🤦🏻‍♀️) 幾好喎 連啲白蘿蔔同大芥菜都超入味😧 酸味出過辣味 而且鉗魚一路滾住都唔會老🔸黃金四季豆 ($78) 四季豆爽嫩但包咗鹹蛋黃炸 好好味而且特別 全家一致好評 見menu仲有黃金茄子揀🤫🔸薑蔥霸王雞 ($108 半隻) 算滑 調味有薑蔥蒸魚嘅味道😂🔸藥膳雞腳 ($58) 係冷盤唔係浸上湯嗰種 似醉雞嗰種調味但有杞子嗰啲藥材 鍾意食醉雞翼嘅我反而覺得有驚喜💮🔸海皇聚味炆蟹飯 ($488) 寫明一隻蟹 聽落有少少貴 但個飯係超大份 八人份量咁😂 而且好足料嘅 有唔同嘅海鮮同菇又

🔸海皇聚味炆蟹飯 ($488) 寫明一隻蟹 聽落有少少貴 但個飯係超大份 八人份量咁😂 而且好足料嘅 有唔同嘅海鮮同菇又有蟹籽 而且因為炆過 所以蟹汁滲哂落啲飯度🤫