同朋友係銅鑼灣番工,到3點左右放lunch所以想係附近搵間近近地嘅餐廳解決,大家傾過之後發現大家都好耐冇食吉野家,所以就決定係吉野家食個tea。朋友嗌左個牛肉米粉下午茶餐,餐廳會將米粉同埋牛肉分開裝,米粉入面主要會有海苔同埋木魚絲。湯底比較清淡,所以木魚絲同海苔嘅重要性非常大,因為佢可以令湯底冇咁單調。牛肉量下午茶餐黎計都叫可以接受,如果好肚餓嘅朋友,我會建議可以叫平時多叫嘅牛肉飯會比較飽肚。而我就叫咗個牛肉烏冬下午茶餐,佢同米粉唔同,牛肉會直接放喺烏冬上面。另外烏冬亦都會有獅子狗同日式魚蛋,比米粉會有更多嘅配料。湯底方面,烏冬湯底會比米粉濃郁,而且烏冬唔會煮得太耐而無咬口。牛肉就有正常水準,濃味而唔會太咸。下午茶餐黎計,30蚊左右可以叫到一個米粉或者烏冬,係打工仔之選!

牛肉就有正常水準,濃味而唔會太咸。