2017-10-21 501 瀏覽
附近返學,諗住近近地就試下食尼間,加上見到食評好似唔錯,就決定食尼間。因為時間尚早,就決定食下午茶,價錢幾平,唔知好唔好食呢。我叫左原茄烤豬扒焗珍珠飯同好特別既熱檸檬菜蜜。因個名特別,平時飲得多菜蜜,但加檸檬,我第一次見,所以叫左黎飲。一黎到就即刻試,第一啖好似唔錯,但試真d,發覺2者唔多夾,仲酸酸地,定係要加糖?但已有蜜糖係入面@@?我唔建議飲尼個,因為要加6蚊,唔多值,建議不如叫番熱檸水仲好等左廿分鐘終於黎左,以為好好食。。。點知除左茄子之外,其他難食。珍珠飯同番茄汁完全唔夾,好似分開上,即係珍珠米還米,汁還汁,味道分離晒;另外,豬扒雖然多有三塊,但除了第一口外,其他都好“un”好難咬到;仲有半熱半暖。。。感覺有d生米,飯既口感麻麻,定係正常珍珠米係硬的?希望有待改善。Ps.咁岩餐廳廁所維修,佢有格係共用廁所(其實而家係唔係潮流熱門,都係女仔用廁格,男生一推門就見到用尿兜形式?)接近尿兜旁有梯,有大型垃圾筒,有廁格。。。其實果間似雜物房多d。。。環境比較惡劣希望 貴餐廳盡快維修完廁所。整體唔會再幫襯。

因為時間尚早,就決定食下午茶,價錢幾平,唔知好唔好食呢。

我叫左原茄烤豬扒焗珍珠飯同好特別既熱檸檬菜蜜。

希望 貴餐廳盡快維修完廁所。

整體唔會再幫襯。
2017-10-20
20 分鐘 (堂食)