2023-07-17
之前save低一直想試星期六晏晝終於同朋友黎左食野我地2:07坐低落單,指住menu手口並用同個似乎新新地嘅侍應A叫左3樣野食,冇覆單點解知佢新係因為個夾餅問佢係咩樣佢要搵同事答我地叫左Tapas classic 9宮格,炒蔬菜同BBQ手撕豬夾餅9宮格落單後8分鐘就上枱,侍應B好清晰咁講解每格係乜野,個9宮格咩都有兩個人share食都唔錯,味道亦好好食食下侍應C拎個薯蓉過黎,我地話冇嗌過之後佢就拎住menu問返係叫左乜野,知道係佢同事落錯單就幫我地改返單中間9宮格食晒收走埋等左我諗有半個鐘至補返個菜俾我地,個兜菜份量唔多,我地冇諗過重新炒幾瓣西蘭花椰菜花要等咁耐同事侍應B同C分別經過感受到我同朋友熾熱嘅目光都有幫我地跟個夾餅,而且兩個都表示冇漏單制作中,而且提多左句個夾餅要20-30分鐘制作到個後補嘅菜上枱食完收走埋我地仲等緊個夾餅侍應C經過又同我地講個夾餅岩岩係爐經左出黎我地已經等左45分鐘唔想再等,再追問下侍應B話個豬烤得太乾佢地再要d時間整經理尼個時間走出黎扮熟:哎呀,唔好意思我地同事漏左單,不如我請你地飲返杯野你地要補鑊唔該夾下口供先,一陣話冇漏單又話出左爐。我地冇接受個杯fr
星期六晏晝終於同朋友黎左食野
點解知佢新係因為個夾餅問佢係咩樣佢要搵同事答
到個後補嘅菜上枱食完收走埋我地仲等緊個夾餅
侍應C經過又同我地講個夾餅岩岩係爐經左出黎
你地要補鑊唔該夾下口供先,一陣話冇漏單又話出左爐。我地冇接受個杯free嘅飲品,叫佢快手上埋個夾餅,我地5分鐘後仲未上菜就走。
我未試過食西班牙菜食到好似法國菜咁,講緊由落單到我企起身其實係成個鐘嘅時間!
夠鐘我就起身想去前枱埋單,侍應C就話要搵經理取消個夾餅叫我坐多坐,隔多一兩分鐘經理就拎住夾餅黎到。
我地冇要份夾餅要求經理取消同埋單
簽完卡經理想俾張$100coupon我但我冇要到
唔會再俾多次機會尼間餐廳
兩點後都叫過左peak hour,餐廳staff多過客,仲要有好幾枱客都係食semi buffet,main course serve完其實冇乜野要做,幾個侍應同經理企晒係度傾偈,你班人係有心跟就唔洗成個鐘都上唔到個夾餅!侍應B同C service係ok嘅但個經理應該早d幫手,唔係就唔出聲好過
Classic Tapas