2011-07-25 298 瀏覽
難得約了兩三知己上山頂,多年沒去過,逛一逛及影一影相,晚上亦都在山頂開餐。朋友提意食阿甘蝦,當然叫好,聽聞出名及好食,一於試試。坐下點了:Shrimper's Heaven:揀的原因是因為有四款不同煮法的蝦,有炸,有凍食,伴上薯條,很可惜,只得賣相少少吸引,除了凍食的蝦外,連炸的蝦都是微凍,炸過的而且很硬,伴碟的薯條亦很幼,不太脆,越食越失望!Shrimp Rigatoni:檯上有小朋友,所以想叫一客飽肚澱粉質,但長通粉頗硬,小朋友都不愛吃,味道是OK,如能夠煮耐少少硬好。Steamed Mussels and Clam:全檯最失望的,只能叫它做Salty Mussels,真係好咸好咸,好彩食雙拼青口加蜆,蜆的肉質不錯,但青口真的細到可以同蜆揮!食物方面真是有待改善,我知道山頂是遊客區,我唔介意遊客價去食飯,但真係請你用心做些好質素的食物吧!Drinks就不錯,我飲的Mango Sparkler不含酒精,酸酸地有氣,行到熱辣辣後飲一杯,爽!服務方面倒是不錯,快手快腳,耐心介紹食物及飲品,抵讚!但對不起我仍然要給食物一個喊面.......
朋友提意食阿甘蝦,當然叫好,聽聞出名及好食,一於試試。
坐下點了:

服務方面倒是不錯,快手快腳,耐心介紹食物及飲品,抵讚!

但對不起我仍然要給食物一個喊面.......

Mango Sparkler and Louisiana Lemonade
Shriper's Heaven
Salty Steamed Mussels & Clam
Run Run Run, Never Back.
Shrimp Rigatoni
2011-07-24