2007-01-03
點解樓下會講左荃灣既?我講番係葵芳新都會廣場那間。記得新都會未裝修前,呢間好似係快餐式的,而家就轉左點菜坐定定。說實我係比佢唔錯既裝潢吸引左的,但食落就唔太值呢個價(每人$100有多)同女友去食,點左三個菜,點知漏單,我地附近有一桌食完埋單走了,我地居然仲係逐樣菜上,你估去飲咩,好失望。講下食左d咩:1)濃湯野菜窩($48):用奶白色的濃湯煮菜和菌類,用鐵窩上,夠熱辣辣,湯不是味精,價錢算抵。2)香草烤雞(半隻,$70):香草醃烤過的雞,好香口,配兩款醬汁都唔錯(不過幾辣下),可惜係計番$70,都係偏貴少少。3)燒豬仔髀($68):全晚最離譜之作,$68換來竟然是三小條豬髀仔配生菜一堆,雖則話d肉真係好嫩,但$22個幾一條肉條,好難會好滿意。食物不過不失,環境則算不錯,涼風陣陣坐店外半露天的位置,看著是夜色下小攤檔賣東西同埋小朋友圍住噴水池玩,係唔錯既view。總括,雖然環境ok,但食物參差,上菜混亂,價錢唔算抵食,下次呢度都唔會係首選。兩個人二百幾蚊,在樓上既和民選擇應該會多好多啦。
講下食左d咩: