2017-07-31 105 瀏覽
    同幾個朋友食完燒肉, 打算去食個甜品消消暑, 黎到厚福街見到呢間甜品店有堆人等緊, 一睇MENU D 韓式雪花冰又好似幾正, 又多人咁, 於是打算一試, 點知咁就中左伏!係門口睇左20分鐘左右終於有位, 四個人打算叫2個冰一杯野飲,其中包括佢地所謂NO.1既 綠寶石香甜蜜瓜雪奶,同埋阿華田雪奶, 點解一落完單, 個職員就話, 你地仲爭錢WOR! 呢個時間, 我地先發現, 原來寫有最低消費既紙貼左係度, 大家即時覺得, 點解間野咁唔老實, 有最低消費要入左間舖先知! 於是就應返個職員, 點解唔貼係門口, 呢D 應該要預早同客人講, 唔係坐低坐先同客人講! 點知佢職員竟然話, 全條街都係咁咖啦! 態度勁惡劣, 我地都唔想再嘈, 就再睇下叫咩啦!如果好食既話, 其實再叫都真係唔係問題, 最後我地叫左3個冰, 一杯野飲, 點知重點黎喇, 就係唔!好!食!, 等左超耐, 終於黎到, 滿心期待點知完全與事實不符! 個樣衰到我地都無影到相喇, 食入口完全無特別, 唔係落左煉奶真係就係食緊冰, 個蜜瓜相入面好多舊, 黎到就係幾片, 係片! 之後個阿華田雪奶 都一樣, 阿華田粉同冰完全夾唔到,

如果好食既話, 其實再叫都真係唔係問題, 最後我地叫左3個冰, 一杯野飲, 點知重點黎喇, 就係唔!好!食!, 等左超耐, 終於黎到, 滿心期待點知完全與事實不符! 個樣衰到我地都無影到相喇, 食入口完全無特別, 唔係落左煉奶真係就係食緊冰, 個蜜瓜相入面好多舊, 黎到就係幾片, 係片! 之後個阿華田雪奶 都一樣, 阿華田粉同冰完全夾唔到, 上面D OREO餅仲係淋既, 結果, 當然係食唔到就走

態度唔好, 食物賣相唔好, 食物味道唔好, 仲要最低消費, 唔單止唔會再去, 仲要叫人唔好去TIM呀!
2017-07-24
20 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)