2020-09-09 160 瀏覽
開頭日日排長龍,宜家完全唔洗排。原本諗住無得去旅行,食下洪瑞珍,懷念下台灣嘅味道都好,但……唔係個回事。Size:一去到望到件三文治就發現個size細好多,但好多野黎到香港都會細咗,只要味道ok就得啦。包裝:台灣包裝有兩層,外層白牛油紙,內層透明膠紙,可以打開晒攤平。香港嘅只有一層,但做到佢原本兩層嘅效果,而且整成摺袋形,無得攤平,環保啲,食起上黎都方便啲!味道:麪包:好似比台灣嘅薄啲,濕潤啲,所以一咬落去,塊包就會痴住上顎,勁扣分,仲要啖啖如是🤦🏻‍♀️內餡:芝士同台灣一樣冇乜特別。芒果JAM有少少喚醒到記憶中嘅洪瑞珍😍整體:即使內餡做得唔錯都拯救唔到塊麪包嘅失敗,但一啖咬落去個種層層分明嘅口感係正嘅如果唔係想食返記憶中嘅味道,我應該唔會再買,差唔多價錢去食附近嘅八月堂仲好😋
開頭日日排長龍,宜家完全唔洗排。

味道:

芒果芝士味
2020-09-05
$19 (早餐)
芒果芝士味