2023-09-24 371 瀏覽
第一次去驟眼睇個店名,以為係另一間Cafe門口擺咗架單車,一入去環境唔錯,好有日本風,沖咖啡位置嘅後面擺左各式各樣嘅酒,似乎佢係想有啲Cocktail之類嘅飲品提供,仲以為佢會開到好夜囉,點知都係六點收工,夜晚想嚟試吓都冇機會!而家啲Cafe大部份到六點,少數都會勉強去到七點既!第一次去試咗佢嘅all day Breakfast食過有條腸仔覺得好有日本味道,今次原先都係為咗佢而去,不過結果叫咗第二樣🤓而家食早餐,其中一款Yoga BowL 走唔甩,今次另外叫咗一個特別小小嘅Benedict。加左用杏脯汁整成嘅汁醬,酥種麵包加埋芝士,鹹鹹甜甜酸酸咁都幾特別。Yoga bowl 都係嗰啲啦,呢一間多啲款式嘅生果有士多啤梨/藍莓/哈密瓜/香蕉 我都係飲返Dirty而另外就叫咗affogatto (其實都諗咗一陣晨早流流應唔應該食雪糕) 結果呢杯嘢變咗Espresso加cream味道都唔錯。本身個Espresso超級苦!
第一次去驟眼睇個店名,以為係另一間Cafe
而家啲Cafe大部份到六點,少數都會勉強去到七點既!

阿佛駕到
Yogurt  bowl
Benedict  (杏脯汁)