2016-07-12
今日原本同三個朋友一齊食飯,揀左呢間有得韓燒又有得食放題既餐廳,價錢中等,$199,另加一服務費。呢個價錢來講,一D都唔貴,所以大家都無抱高要求心態去既。只係,先講野食,刺身唔夠凍,所以食落感覺唔夠新鮮,但呢但中等價格來講,都係接受既範圍內,至於燒肉類,款類都係ok ge,燒得熟既都無乜特別問題,調味都叫適中既。天婦羅類真係,無一樣係我地覺得ok....食物除左天婦羅差點外,其他都可叫做中規中矩既。----->重要問題來了,就係服務態度,真係太差了,安排既不恰當,員工態度簡直是我未遇過的差。今晚事情係,我們大約7:35-7:40分入座,唔肯定時間,但肯定搭半係下面排隊等Lip...用餐時間係2個小時,清楚了解的。都大概9:10分,大約係用餐時間完結前半個鐘,有待應來同我地講話LastOrder要叫埋野了,我地三分鐘內已經填好加左既四樣野同交埋。。跟住搭半到話我地差唔多夠鐘,埋單,個陣只來左Last Order既其中一樣野,其實之前Order既都未來晒的,不過無特別想食既就由去啦,都無追。。。簽卡埋單後,見未夠鐘同冇人等位(餐廳內有空枱幾張),噤諗住LastOrder未來齊既野唔
揀左呢間有得韓燒又有得食放題既餐廳,
價錢中等,$199,另加一服務費。呢個價錢來講,
一D都唔貴,所以大家都無抱高要求心態去既。
天婦羅類真係,無一樣係我地覺得ok....
食物除左天婦羅差點外,其他都可叫做中規中矩既。
用餐時間係2個小時,清楚了解的。
都大概9:10分,大約係用餐時間完結前半個鐘,
有待應來同我地講話LastOrder要叫埋野了,
我地三分鐘內已經填好加左既四樣野同交埋。。
跟住搭半到話我地差唔多夠鐘,埋單,
個陣只來左Last Order既其中一樣野,
簽卡埋單後,見未夠鐘同冇人等位(餐廳內有空枱幾張),噤諗住LastOrder未來齊既野唔吹住,點知有"""超級差態度"""職員來話,你地夠鐘啦已經食左兩個鐘,我地呆左。。
1.首先無人問過野食到齊未!
2.佢態度真係超差,我未見過噤差既侍應。。
其實如果佢真係要計足,搭七就叫我地走,
我地都覺得無問題,因為講左兩個鐘頭。
我地諗住執野走啦,來左碟清酒煮硯,
加態度差既人話"入面得呢張單,其他乜都無,你地食完就要走"。。
係接受不到的態度差,我地連食都唔想食,
員工態度覺得我地賴死唔走真係有好差既感覺,
如果佢態度好,我地都唔會嬲,因為夠左鐘,
但呢個叫做乜野LastOrder ar..
Thats Fine.噤佢出左來,我地咪諗住食少少,
我地全晚叫野都好穩陣,唔鐘意食餘野,
所以食咩先叫咩,夾完幾粒食,
大家執袋之制,又來一碟炒粉絲,
其中有一個朋友真係早前落左,一直無來,
覺得成碟唔食好晒,拎起筷子話夾一兩啖就走。。
跟住超差態度既員工又行埋來,
話你地用餐時間已經完左好耐,
真係嬲死左,佢仲企係度要我地即刻拎野走,個陣係9:40。無錯,要計準既係已經兩個鐘,
但我話碟野仲出煙中(我發誓係真係出住煙)。。
岩岩來,你地又話無單。。
佢話,總之要即刻走。。
唔知以為我地食霸王餐丫,
真係食唔食都唔緊要,噤上得來,仲要以最差即態度叫你停,搞到我地有問題噤,成日周圍食野噤耐今次真係最唔掂既經歷。。
我地即刻執野走,一定要打呢件事出來。
個女人仲妙晒咀唔知咩樣噤要企係度睇住我地每個人行出等lip位。
我想講,我地去埋廁所等完三部Lip落到去樓下再
影埋合照都係9:50。
係,時間上我覺得都無計,係兩個鐘就兩個鐘,
但態度同處理單手法都有問題。 人參雞湯 軟殼蟹 3份🙄🙄 一上枱就係呢個樣,我地無掂過架 生肉,應該無得唔正常丫!