2015-10-26
我地係下午2點半光顧的,當時已經冇乜人所以幾時入得。一行6人叫左$78牡丹蝦皇魚生飯,$78香蔥拖羅容魚子魚生飯,$98刺身定食同埋$88壽司定食。首先呢就價錢方面絕對唔係平啦,咁我地expect佢應該都係用比較靚少少嘅料。不過我地錯左。我地忘記佢係做放題的,佢d料只係平時旺角d 放題一樣,用d cheap cheap 魚生,真係失望。下面,5分最高分,0分最低分拖羅蓉,係冇拖羅香味或者甚至連吞拿魚味都冇,即係連冰鮮都好味過佢。Actually 你唔話我知係拖羅蓉我真係唔知我係食緊乜。還有,拖羅蓉我唔知點解會有一堆根喺度,食魚生食到要塞牙縫塞得咁多都係第一次。0分三文魚,都係冇乜味的,我去爭先金太郎食嗰d,唔算新鮮但都叫有d 魚味。其實三文魚咁多食材裡面來貨應該比較平的,不過餐廳連三文都選d咁嘅貨色未免太鏗了。0.5分帶子係苦的,不再多講了。0分三文魚子,蟹子,還可以。3分甜蝦,好一般。2.5分牡丹蝦,除左size大d之外,都係同甜蝦一樣,一般,好一般。2分油甘魚,唔錯,這恐怕係我唯一覺得對得住個價錢的東西了,如果全部都係油甘就好了。4分北寄貝,唔該,呢舊究竟係咪擦紙膠扮出黎咖...咁
下面,5分最高分,0分最低分
帶子係苦的,不再多講了。0分
三文魚子,蟹子,還可以。3分
甜蝦,好一般。2.5分
北寄貝,唔該,呢舊究竟係咪擦紙膠扮出黎咖...咁"un"嘅?0.5分
分量上佢算係ok,不過咁嘅價錢,我覺得應該要有咁上下新鮮。如果咁嘅價錢,質量係放題咁,我覺得唔得
題外話/補充資料:
夜晚黎食,放題黎講個標準或許會同旺角一般個d睇齊。
不過中午咁嘅價錢,我覺得完全唔合格。