唔講唔知原來呢度晏晝有點心食,一路以為佢只係做火鍋,第一次嚟銅鑼灣分店,好有空間感,裝修幾華麗,跟返佢一向嘅復古風格,仲有間好多波波燈嘅打卡房~🔘杏汁金魚餃賣相精緻有心思,驟眼望真係好似四條金魚游緊水咁,粉紅色外皮放埋金箔即刻靚晒,個皮唔厚,餡料係蝦肉為主,要打卡嘅話唔可以錯過~🔘姫松茸鮮竹卷跟湯上嘅鮮竹卷,鮮竹卷注入湯嘅精華,食落更有層次,比起平時食到嘅蠔油鮮竹卷,感覺冇咁油膩~🔘木魚絲XO醬炒蘿蔔糕幾大碟, XO醬香口惹味,蘿蔔糕唔會成口粉,蘿蔔好有存在感,除咗木魚絲,仲加咗大量芽菜,口感豐富~ 🔘迷你鴛鴦飯炒飯底再加兩款不同醬汁,紅紅綠綠嘅顏色非常鮮艷,幾鍾意佢用紅色火龍果肉入饌,配搭蝦仁,個汁有少少生果嘅酸甜味,但又唔會過濃,綠色嗰邊係雞肉,其實兩款味道都唔錯,但紅色嗰邊清新啲~

🔘杏汁金魚餃

🔘姫松茸鮮竹卷