2022-11-29
📍廢茶(葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖我好耐都無飲過廢水喇,經過呢間叫"廢茶"嘅手搖杯店,比佢個招牌公仔"樹獺"吸引咗,喺一間賣台灣飲料嘅舖頭,仲有啲零食賣添👉特濃黑糖珍珠咖啡拿鐵 💰$36😋😋😋😋/5唔知係咪我小飲廢水啦,好小見黑糖珍珠配咖啡拿鐵,感覺會係幾好飲,所以就叫咗嚟試試佢。平時會走甜走冰嘅我同樣地向店員落單,點知原來係特定嘅,無得改。咁就豁出去,照落單。又真係幾好飲,咖啡味幾濃,啱哂我口味,黑糖唔會太甜,珍珠煙靭有口感,飲用前請先搖一搖,唔係嘅話直飲黑糖就會好甜嫁喇👉炭培烏龍茶 💰$20😋😋😋😋.3/5平時去廢水店只會叫純茶嘅我,今次嚟到都會叫返杯。一貫作風都係走甜走冰,咁先飲得出茶嘅味道。呢杯炭培烏龍茶,果然真係有炭燒嘅味道,有別於平時叫嘅炭培烏龍茶,茶味好濃。如果熱嘅話應該個炭燒味仲更加香,下次要試埋熱飲👉芋泥肉鬆手抓餅💰 $32😋😋😋😋.5/5雖然等咗二十分鐘,但係值得嘅。即叫即整,熱辣辣, 餅皮煎到脆卜卜,餡料好足,芋泥唔太甜,肉鬆好新鮮,真係好好味,食唔停口👉梅子地瓜薯條💰 $22😋😋😋😋/5係我最鍾意嘅其中一款小食。呢個都係即叫即整,地瓜薯條炸到金
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
😋😋😋😋.5/5
👉梅子地瓜薯條
💰 $22
😋😋😋😋/5
係我最鍾意嘅其中一款小食。呢個都係即叫即整,地瓜薯條炸到金黃色,外脆內軟,每一條地瓜條都沾滿梅粉,好惹味,一條又一條咁放入口,唔覺意食哂成兜,好想再叫,但再要等二十分鐘,就唯有下次先再食,吊住條癮先
回頭: yesYesyes!!!☺️仲有好多野飲想試🤭絕對會再嚟🫶🏾
#kermit食在葵芳