2019-03-23
依間舖,舖名係“民華魚蛋粉麵”,但實情除左粉麵,重有好多野食,蒸盅頭飯.點心.重有粥!! 好驚喜有蠔仔粥食!!!份量十足,蠔仔新鮮蠔味重,重有d肉碎,成碗粥好鮮甜好夠味!!!依到重有方魚肉碎粥可選!!! 依到既蠔仔粥,粥底較正綜潮式粥有些分別,依到煮到開花較綿,潮式就較硬身米粒狀!!! 叫粥可+$10油菜一碟,比單點價平得多!蠔油芥蘭,落單時會菜問要唔要淋d,又幾貼心,有d人鐘意淋d有d鐘意硬d, 我就鐘意硬身d, 食落爽脆d有口感d!!!依張相重點係個辣椒醬,幾好味,係香辣型辣椒醬,不帶麻味的!!!雞扎,配料有豬肚,較特別!!!鳳爪,調味好入味!!!鵪鶉蛋燒賣,依家連酒樓都賣小見小,依到竟然有1得食,正!!!燒賣,賣相靚!!!全點心都熱騰騰價錢又抵食,無分時段,咩時間都食到!!“生菜走油走蠔”:朋友減肥特別叫“走油走蠔油”,我就覺得油菜油菜,烚菜總要有點油先好食!!! 檸樂煲薑,正!好多地方都無得飲,飲完喉嚨好舒服!!!
依到重有方魚肉碎粥可選!!!
叫粥可+$10油菜一碟,比單點價平得多!
雞扎,配料有豬肚,較特別!!!
鳳爪,調味好入味!!!
鵪鶉蛋燒賣,依家連 酒樓都賣小見小,依到竟然有1得食,正!!!
燒賣,賣相靚!!!
全點心都熱騰騰價錢又抵食,無分時段,咩時間都食到!!
檸樂煲薑,正!好多地方都無得飲,飲完喉嚨好舒服!!!