2025-01-27 267 瀏覽
以前食過西灣河合時覺得都幾好食,所以諗住今年團年飯過嚟食,屋企人已經提早咗好多親身過嚟book位,點知今日去到一場空。Book咗今日6:00 ,屋企人喺預約時間早Doo Doo已經到咗,我就六點去到發現未入座以為未準備好。點知一位女職員話搵唔到我哋嘅Booking,但係明明張紙上面寫住我哋個名6:00三位寫埋枱號,但係我哋嗰張枱最後變咗係一張六人以上嘅枱已經有其他人坐住咗跟住個女職員走去同個阿叔溝通,因為佢哋係喺間房好細聲講開頭聽唔到佢哋講乜,到我跟埋去詢問嘅時候嗰個阿叔話打過俾我哋冇人聽所以以為我哋唔嚟就取消咗,我哋係冇收到任何電話,所以覺得不合理,跟住佢檢查另一本簿嘅紀錄,佢係將我屋企人嘅電話寫錯咗所以點解冇人接聽。我哋勁嬲,佢哋見我哋嘈所以想喺兩張枱中間用一張人哋愛嚟上菜嘅枱安撫我哋,但係嗰張枱根本唔可能坐到三個人,非常印度嘅做法,另外呢個阿叔嘅態度非常之差,開頭完全係正眼都唔望我哋逃避我哋,係我哋喺度嘈好耐佢先至好求其講句唔好意思就算跟住我話要同經理講,點知呢個阿叔就係經理,屋企人因為都好嬲同埋亦都肚餓,我哋決定即刻去搵其他地方食後尾我哋走之後有一位女士追出嚟同我哋了解,佢話佢

後尾我哋走之後有一位女士追出嚟同我哋了解,佢話佢係幫老闆做嘢既,我同佢講咗個情況,亦都覺得最不滿首先係我哋book枱嘅時候,冇人講明話如果打嚟同我哋reconfirm冇人聽就會取消我哋嘅預約,一般餐廳正常做法都係會留枱15分鐘,真係客入唔到就先至自動取消啫,佢呢個經理嘅做法完全唔合理(我心目中懷疑佢根本就覺得我哋人數太少,所以想取消我哋比張枱一啲人數多嘅客人)

呢位女士就態度好好多道歉之餘話會同老闆跟進嘅,但我都覺得應該要喺度留言,等大家知道恐防大家都會遇到同我一個情況
2025-01-26