2008-08-29 17 瀏覽
每逢星期四,我都會去旺角一行,剛巧有食評人介紹呢間大救駕既米線不錯,既然近旺角,而且我又好鐘意食米線,當然要一試呢間啦!食評人提示要記得print埋個贈送小食水晶皮凍,我當然就照做啦,好彩間餐廳都唔係太難搵,入到去,見到d卡位放有「留座」既指示,於是我就即刻坐左d中間位,不過事彼坐底左,我發覺個留座係冇咩意思既,冇book table既人都可以坐既我一個人叫左豆腐米線同埋凍好立克(只須加5蚊),並且有餐廳送既水晶皮凍首先來左個水晶皮凍 – 因為送既原故,所以冇咩大既期望,只係覺得個皮凍唔夠凍,爭左d豆腐米線 – 豆腐夠滑,但唔夠豆咪,俾d肉醬味蓋左,除左豆腐同肉醬之外,都冇咩主要既材料料,而配料既就有兩片腐皮,同酸菜等,但係個湯就冇咩味道,略淡凍好立克 – 夠大杯,同埋唔會沖到好淡,唔錯!總括黎講,呢間餐廳我只會作一次既新嘗試啦~~

凍好立克 – 夠大杯,同埋唔會沖到好淡,唔錯!
總括黎講,呢間餐廳我只會作一次既新嘗試啦~~