2010-01-24 8 瀏覽
星期六晚book左檯黎試. 之前同屋企人講響中環食客家野, 佢地第一個反應係: 係咪卑鬼佬食架? 卑鬼佬食個d又貴又唔好食wor! =.=入到去發覺都幾full下. 幾鍾意佢modern 裝修. 坐位亦舒服. 見成班鬼佬響裏面, 唔係真係卑鬼佬食嘛?!?! 選擇都算多, 比較鍾意梅菜扣肉: 肉夠淋~ 甜甜地好味. D梅菜亦好正. 整碟唔會太肥/油.爺爺鹽焗雞: 有幾舊鞋口, 但個味唔錯, 唔會太鹹. 牛腩煲: 夠入味. 牛腩亦淋.豆腐煲: 較普通, 肉好少, 但個味都唔錯. 三色飯: 淨係見到兩色. 個人覺得好. 因為本身唔係好鍾意太多紅米, 佢少少地甘arm我.山渣糖水: 送的. 酸酸地幾開胃. 但唔係特別好飲.整體黎講係食得過的. 香港實在冇乜舒服又唔嘈既地方食客家菜. (search openrice都係得d傳統酒樓/飯店) 呢度唔貴, 野食服務都ok. (回meidick: 侍應又真係有d王力宏feel wor. 不過當然冇甘靚仔) 所以卑個笑佢~

選擇都算多, 比較鍾意
爺爺鹽焗雞: 有幾舊鞋口, 但個味唔錯, 唔會太鹹.
牛腩煲: 夠入味. 牛腩亦淋.
豆腐煲: 較普通, 肉好少, 但個味都唔錯.
山渣糖水: 送的. 酸酸地幾開胃. 但唔係特別好飲.

) 所以卑個笑佢~
  • 梅菜扣肉