2015-10-28
2049 瀏覽
餐廳位置不俗, 坐落十字路口, 但入口相對唔太顯眼, 要係日本餐廳(較上位置)入去~一行入店, 真係無改錯名, 全鋪都係紅色, 連影相都變左red tone 一睇menu, 就俾drink menu capture左, 一支"調轉頭既apple cider"盛惠$98….雖然個outlook特別, 但覺得唔值呢個價 所以淨點apple cider xd黎到紅雞, 點會唔點炸雞呢? 因為想食芝士薯條既關係, 就order 有骨既香辣汁炸雞~如果想要無骨, 就要配洋蔥味薯條了~~其實呢…餐廳與其硬性規定客人既配搭組合, 倒不如由客人自由選擇, 更加皆大歡喜 平時食炸雞好難得會食得曬,呢個份量對於2個女仔黎講就, total 6件雞, 每人3件~加上醬汁均勻沾滿每件雞, 甜甜辣辣, 食得過癮 淨食炸雞怕乏味, 另外order燒蛋卷,賣相唔錯, 蛋卷已預先切好, 好有蛋香味, 加埋律醬、紫菜、柴魚片, 感覺似日式多D, 又俾我地清得七七八八lu 值得一讚, 每枱客贈送前菜小食一客, 令食炸雞既感覺變得多元化
因為想食芝士薯條既關係, 就order 有骨既香辣汁炸雞~
如果想要無骨, 就要配洋蔥味薯條了~~
其實呢…餐廳與其硬性規定客人既配搭組合, 倒不如由客人自由選擇, 更加皆大歡喜 平時食 炸雞好難得會食得曬,
加上醬汁均勻沾滿每件雞, 甜甜辣辣, 食得過癮