2016-01-16 290 瀏覽
今日食一個late lunch,4點幾去左呢間由佢開業已想試一次既餐廳,叫左一個溫泉蛋肉醬意粉加一杯凍朱古力,等左冇耐個肉醬意粉就黎左,一眼望落肉醬同茶餐廳用生粉開既醬8成似,係多d肉,食落跟本同茶餐廳冇分別,隻溫泉蛋一破開第一眼見到唔係蛋黃汗而係水,肉醬進一步俾佢攪到更加唔好味!食到一半侍應上前問我叫左咩野飲,好明顯唔記得,如果係爆場炒緊既時候漏單我唔怪佢,但係已經4點幾個場加埋都冇10個客你都漏單會唔會過份左,之後再上一杯熱朱古力黎,漏單再錯單太離譜喇!!!心諗今日凍凍地又趕時間,放過你,點知一飲,接近室溫既溫度叫得做熱咩?我唔要求好熱但係叫得熱朱古力都唔應該係咁啦!

2016-01-09