今次一場出到尖沙咀就試一試lunch喇❤️見到個meau都諗都唔洗諗!即刻行得上去🤤🤤🤤因為有新野 芝士紅燒牛肉麵!平時行開都想試嫁喇 終於有機會!其實lunch都幾抵食$4x就有個飯或麵 仲有埋野飲 免加一! 尖沙咀想搵到高質而抵食lunch都真係幾難!😅所以我先會推薦616😍Lunch雖然選擇唔多 不過價錢夠哂親民!有4款選擇 岩哂我地平時有選擇困難症ge人!所以我地就揀左芝士紅燒牛肉麵同埋牛四寶湯飯🐂🐂上次係呢間食過晚飯 覺得個手工啤太正 飲完返唔到轉頭 所以今次食晏都要叫返杯嘆一嘆先得🍺🍻今次呢杯叫左「有汗出 無糧出」🍺個名就夠哂特別 其實佢係用桂圓杞子蜜棗釀制 見到d材料都覺得幾補下!講真 麥子d手工啤都係好高質 所以我都覺得黎到 無理由唔試!因為我係各大超市搵過麥子手工啤 都係無616 d味道😭😭😭嘩嘩嘩!晏就都有串燒可以提供 緊係要叫返碟我至愛的牛舌黎試下喇🤩🤩呢碟牛舌價錢都係適中 ($48/2串),講真係出面食串燒$50/1串我都試過😢但616呢間唔知係咪因為專食牛呢 所以連串燒牛舌都好好食😍😍😍😍😍佢係厚燒 而且咬落去好林 好彈口!呢串串燒直頭好食過🐂角 等等的鋪頭!真
今次一場出到尖沙咀就試一試lunch喇❤️

所以我地就揀左芝士紅燒牛肉麵同埋牛四寶湯飯🐂🐂

因為我係各大超市搵過麥子手工啤 都係無616 d味道😭😭😭
有汗無糧出

佢係厚燒 而且咬落去好林 好彈口!呢串串燒直頭好食過🐂角 等等的鋪頭!真心推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
牛舌串(鹽燒)

我地個set lunch包ge野飲 無理由揀返檸檬茶同可樂個類嫁? 緊係要試下佢自家制飲品喇🤤🤤新出左「洛神玫瑰茶」酸酸甜甜咁 又幾開胃 唔錯👍🏻👍🏻
另外叫左枝好養生「菊花桂圓茶」可以清下熱又滋潤一下😍😍唔會太甜 所以唔洗擔心!
不過我試過晚上黎食飯 自家制飲品已經賣哂了😭😭
自家制花茶

終於到我地個主角出場喇!芝士紅燒牛肉麵🐂🐂🐂
面頭有好多芝士碎 可以撈埋麵食 而且可以提升到個香味🤤🤤另外呢碗麵一d都唔弱 因牛肉都有成6-7塊! d牛真係可以由頭食到落尾🐂❤️岩哂我喜歡食餸多ge人🤩 麵質都唔會偏林 或者偏硬 呢方面佢地又做得幾好👍🏻👍🏻
芝士紅燒牛肉麵

除此之外 仲有呢個牛四寶湯飯 的確係幾特別 因為牛湯飯都係第一次見 中間湯底飲落好似加左藥材味 定唔知咩味 (又無特別問)🤭🤭
唔好諗住佢係湯飯 所以牛會好少!結果係你估都估唔到咁好呀😍😍😍而且牛肉都好林身 好好食 唔會因為整湯而煲到d牛好韌!正❤️❤️下次黎食都要叫返呢個 d湯又好飲 牛又好食
牛四寶湯飯

麥子係616釀制的手工啤酒!所以連出面都無呢到咁好飲 黎到一定要試一試🤤🤤🤤
牛舌串(鹽燒)
芝士紅燒牛肉麵