2018-03-02
因為我個朋友住喺筲箕灣,所以我哋就約咗喺筲箕灣度食dinner 😁 地方超就腳,一出咗地鐵站,行一分鐘都唔洗就到啦! 😀😀先講左小食先,我哋叫咗燒扇貝同埋芝士脆脆。扇貝好大粒好多肉! 我覺得佢烤得唔錯,上面加咗少少蒜同埋佢哋自己獨特嘅醬汁,仲有好香的牛油味,帶子本身嘅鮮味同埋佢嘅醬汁撈埋一齊,真係好好食! 味道好夾! 食完一粒真係好想食多粒😂😂 個芝士脆脆都幾得意,裏面嘅芝士都幾多下,外面脆脆地,再點埋少少沙律醬,好香口好好味😄😄 我同我個friend勁快就清咗呢盤嘢喇🤣之後我就叫咗個黑松露忌廉海鮮烏冬, 冇記錯裏面應該係有帶子,三文魚同埋蜆, 個配搭真係好惹味,帶子同樣地都係好大粒,好有鮮味同好有肉地😀 而個三文魚亦都煮得剛剛好,唔會太熟,佢個黑松露味都幾出味,再加埋啲忌廉成個配搭真係好邪惡! 但又好好味!!🤣🤣 個烏冬都煮得好唔錯,幾q彈,食到最後有少少滯,但真係好滿足😅😅我個friend就叫咗個黑蒜豚肉拉麵,望落都好吸引。因為佢唔食蛋嘅,所以我幫佢食咗個蛋。個糖心蛋煮的剛剛好😋😋 個心半生熟 一啖放落口到, 正! 😄 之後我個friend話啲豚肉唔錯,唔會太肥,每一塊都薄
先講左小食先,我哋叫咗燒扇貝同埋芝士脆脆。
之後我個friend話啲豚肉唔錯,唔會太肥,每一塊都薄薄地,而個湯底味道都幾濃,有好香嘅蒜味,加上個湯底本身都有啲豚肉味,撈埋啲麵,所有嘢加埋一齊唔錯😊😊
嘢飲我就叫咗杯,紅棗雪梨茶。 紅棗味都幾濃, 加埋小小雪梨味, 甜甜地。😄😄
而我個friend就叫咗杯薑茶。 佢放咗都唔少薑,所以有少少辣。但我個friend本身鍾意飲薑茶,所以味道就剛剛好啦😀
我幾鍾意呢度個環境,雖然地方唔係好大,但係成個氣氛好casual, 加上啲waitress都好細心好有禮貌, 下次有機會再嚟😄😄