2010-04-30 8 瀏覽
知道係"ricky"san 開, 先扣一半分.裝修很好.presentation比想像中好.以甘既 價錢 可以o係尖咀一間甘既地方食野, 真係幾底.炸蝦野菜天-掛烏冬:size驚人. 超多"菜".成大舊上碟 要切開佢先食到, 冇理由成個就甘咬.不過一切就成個散左, 同散曬放上面冇分別.d料 應該切幼d.反而最出奇係d蝦, 好有汁同彈牙.烏冬就冇咩甘特別.其實一係好食, 一係唔好食,烏冬本身冇咩味, 除左講佢軟定硬之外冇咩"好味"既標準可言.就甘一個烏冬$15係平, 但係真係唔覺有咩甘好食.可能赤丸仲好過佢.紫菜露旬卷:同張相有出入, 冇諗過佢係炸,因為張相入面表面冇炸粉.2樣野都炸, 一個人食真係幾難頂.好似成$25, 得5"件", 幾唔底.題外話.因為我坐正門口bar台,全程望住d人煮野, 見到有d幾失望既野.首先d員工係好專心甘做野的, 呢個底讚.但係見到menu既"牛油焗雜菌", 其實完全厄你.你以為佢係 用"錫紙" 包住 "雜菌" 同 "牛油" 去焗?其實佢係 o係個wok到用油炒熟 "雜菌", 再放上 "錫紙" 到包好, 就上俾你.完全冇 "焗" 或者 "牛油" 既成份.烏

知道係"ricky"san 開, 先扣一半分.
裝修很好.
presentation比想像中好.
以甘既 價錢 可以o係尖咀一間甘既地方食野, 真係幾底.

炸蝦野菜天-掛烏冬:
size驚人. 超多"菜".
成大舊上碟 要切開佢先食到, 冇理由成個就甘咬.
不過一切就成個散左, 同散曬放上面冇分別.
d料 應該切幼d.
反而最出奇係d蝦, 好有汁同彈牙.
烏冬就冇咩甘特別.
其實一係好食, 一係唔好食,
就甘一個烏冬$15係平, 但係真係唔覺有咩甘好食.
可能赤丸仲好過佢.

紫菜露旬卷:
同張相有出入, 冇諗過佢係炸,
因為張相入面表面冇炸粉.
2樣野都炸, 一個人食真係幾難頂.
好似成$25, 得5"件", 幾唔底.

題外話.
因為我坐正門口bar台,
全程望住d人煮野, 見到有d幾失望既野.
首先d員工係好專心甘做野的, 呢個底讚.
但係見到menu既"牛油焗雜菌", 其實完全厄你.
完全冇 "焗" 或者 "牛油" 既成份.
烏冬.
出面間間都標明自己係手打, 甘先係烏冬同麵既珍貴之處.
呢間野佢就直情show埋俾你睇佢係用機整.
真係O曬咀.
(有加一)