2017-11-01
今日同同事食飯,同事話想食辣,於是就黎左食咖哩。🍛經過走廊入到餐廳,間餐廳比想像中大,座位多,有2樓,因此完全唔使等位。👍👍感覺有啲似茶餐廳,當然要搭枱啦。😤其實自己本身唔係好食得辣野,少少辣係食到嘅,例如麥當當嘅脆香雞翼(好啦,其實呢樣唔算辣野🙊)。今次去食咖哩其實係摶佢唔會好辣。叫左個雞翼咖哩,🐥而同事就叫左個羊肉咖哩。🐑自己同同事都有試過個咖哩,認為兩個係一樣味,所以應該係咖哩同肉分開煮,之後先放埋一齊。呢一點有小失望。咖哩分大🌶🌶🌶、中🌶🌶、小辣🌶。我當然係叫左小辣🌶啦。落左單之後好快上菜。個小辣都係好辣,辣到我咩味都食唔到,淨係食到辣味,個嘴唇好似腫左咁💋。質地比較稀。而我同事就話其實幾好食。個薄餅真係好薄,如果厚啲會較好🙈🙈好彩一開始有叫左杯凍菜蜜,可以解一解辣。飲品+$8,叫左少冰都仲係好多冰❄️❄️另外仲送左一個青菜。個青菜好好食!好甜!重點係解辣!食完咖哩食佢,就好似沙漠中嘅清泉。😋😋今餐盛惠$63,感覺偏貴。作為一個唔食辣嘅人,如無必要,唔會再黎。