2023-06-30
唔食得辣嘅小編,平時好少會揀川菜類型嘅中菜🫣 今日夜晚為咗慶祝貪得意試左一間湖南菜,點知好有驚喜喎!😍呢間餐廳嘅設計充滿中國傳統特色,牆上面掛咗粵劇入邊會見到嘅臉孔,又展示左中式煮食入邊常用嘅辣椒同埋香料。餐廳有好舒服嘅卡位,亦都可以選擇坐喺室外。餐廳環境亦都好乾淨整齊。職員好貼心,會主動幫我哋碗碟,亦都問我哋使唔使幫手切開豬仔骨。烤豬仔骨:豬仔骨烤得好香好脆,但係亦都保持住入邊有肉汁,食到滴晒汁🤤食得岀豬仔骨有事先醃製好,所以非常入味。孜然山羊肉:孜然配羊肉已經係天下絕配👍🏻最正係加埋洋蔥同埋其他香蔥炒,收晒啲肉汁非常惹味,食到唔停口🤌🏻糖醋魚片:經典嘅甜酸汁配上魚片🐟 最鍾意魚片夠滑,最正係健康得黎唔會似咕嚕肉咁食多兩舊就濟常德大盤花菜: 一大盤椰菜花配上肉片同埋香菜,超級惹味😍碟菜本身應該係辣嘅,但因為唔食得辣就諗住問吓職員可唔可以走辣,職員好爽快咁幫我哋安排,值得一讚!唔食得辣嘅朋友亦都可以同職員講👌🏻